Pasta z kaszy jaglanej i jajek


Cześć Ludzie,

Nag champa odpalona i mogę zabierać się za robotę. Kolejne smarowidło do chleba 🙂

Pastę serwuję również dla moich gości kochanych na Ceremonii Masażu Mocy.

Nie potrafię się bez nich obejść 😛

Potrzebujemy  do tego:

1 szklankę ugotowanej kaszy jaglanej 

4 jajka

1 -2 łyżki oliwy z oliwek lub winogron

szczypiorek według uznania

sól,pieprz, kurkuma, 

Kaszę wkładamy do wysokiego kubka, najlepiej od blendera.

pasta z kaszy jaglanej z jajem4 irn

Dodajemy oliwę przyprawy i blendujemy na jednolitą masę.

Jaja siekamy

jaja irn kuchnia

na drobniesze kawałki i wrzucamy do kubka i blendujemy razem z kaszą.  w międzyczasie siekamy szczypiorek.

szczypiorek irn kuchnia

Tak wymieszane składniki łączymy z pokrjonym szczypiorkiem ale już nie blendujemy tylko mieszamy widelcem.

pasta z kaszy jaglanej z jajem irn

Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy śmiało jeść 🙂 Podajemy z chrupkim pieczywkiem i pomidorem 🙂

pasta z kaszy jaglanej z jajem2 irn

Smaczengo !

Eos


 

Jedna myśl nt. „Pasta z kaszy jaglanej i jajek”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *